Utställning

Illustration över logga Elbilskonferensen

Elbilskonferensens utställning

I samband med konferensen fanns det möjlighet att besöka en utställning där ett antal intressanta utställare inom elfordonsindustri var representaerade. Här kunde du testa att köra elbil eller elcykel, lära dig mer om laddinfrastruktur och mycket annat!

Utställningen var öppen under hela konferensen för deltagare och mellan klockan 15.10-18.00 var den även öppen och gratis för allmänheten.

Vi var med i utställningen

Teslas logga


Tesla fanns på plats för möjjlighet till provkörning!JU Solar Teams logga

JU Solar Team vill leva i en värld där vi tar hand om både människa och natur, vi vill leva i en värld där vi hjälps åt och löser utmaningar tillsammans, vi vill leva i en värld där tekniska innovationer stärker vår planet. För att förverkliga vår vision har vi skapat JU Solar Team. Vi består av studenter från tre av Jönköping Universitys fakulteter: tekniska högskolan, skolan för lärande och kommunikation samt handelshögskolan.

Tillsammans besitter vi en bred kompetens inom teknik, innovation och kommunikation. Med våra kvalifikationer och vårt brinnande intresse för en hållbarare värld bygger vi en soldriven bil som hösten 2019 ska tävla i världens största race för solcellsdrivna bilar. Bilen ska med hjälp av solens kraft ta sig från norra till södra Australien, en total sträcka på 3022 km.


Nybergs Bils logga


Nybergs Bil fanns på plats för provkörning av elbilar!Jönköping Energis logga


Jönköping Energi är din lokala leverantör som nu lanserar nya tjänster inom elbilsladdning, där du som privatperson, företag, fastighetsägare eller bostadsrättförening erbjuds smarta lösningar för elbilsladdning.

Vi på Jönköping Energi hjälper dig hela vägen fram till färdig installation för att du ska kunna börja ladda tryggt och säkert.


Nissans logga


Nya Nissan LEAF är ikonen för #NissanIntelligentMobility, och skapa en framtid som kombinerar intelligent power, intelligent drivning och intelligent integration. 

Defas logga

DEFA har 70 års erfarenhet inom bilindustrin och är marknadsledande inom elbilsladdning.

Genom åren har vi levererat över 60 000 laddpunkter till bostadsrättsföreningar, villakunder, företag och för publik laddning. Det innebär att vi är den leverantör av laddteknik som har mest erfarenhet av laddning, i såväl volym som över tid. Men framförallt har den erfarenhet gett oss insikterna kring vad som krävs för att säkerställa optimal laddning och skapa en rättvis fördelning.

DEFAs produkter håller högsta kvalitet och levereras från välkända, solida europeiska leverantörer.

Atteviks logga


Atteviks fanns på plats för provkörning av elbilar!GREATs loggaGREAT är ett EU-projekt för att minska koldioxidutsläppen från vägtransportsektorn. I ett samarbete mellan privata och offentliga aktörer möter vi en av våra största klimatutmaningar. GREAT bygger 70 snabbladdare och en tankstation för C-LNG mellan Hamburg och Oslo/Stockholm. Resultatet blir en tillförlitlig infrastruktur för alternativa drivmedel och nya möjligheter för hållbara transporter längs korridoren. GREAT arbetar också aktivt för att påverka attityder och öka användningen av mer hållbara drivmedel. Läs mer om GREAT på www.great-region.orglänk till annan webbplats.

Hedin Bils logga


Hedins Bil fanns på plats för provkörning av bilar!MVS logga


MVS AB har sedan start år 2000, levererat högkvalitativa strömförsörjningslösningar till fordon, marin och industrisektorn. Systemen för laddning av elfordon uppfyller de tuffaste säkerhetskraven med IP klassade höljen och smart balansering i större system. MVS AB erbjuder laddning för både DC och AC, mobilt eller fast installation.

Nordeas logga


Vi lever i en tid med globala utmaningar och klimatfrågan är något som både påverkar oss som lever här och nu, men även framtida generationer. Vi drivs av att hjälpa människor och företag att spara och låna pengar för att förverkliga sina drömmar och vara en värdefull affärspartner som erbjuder ledande tjänster och lösningar.

Att kunna erbjuda våra kunder hållbara produkter och lösningar, både på investeringssidan och på finanssidan, sär något vi på Nordea sätter stort värde på. Exempel på det är olika typer av gröna lån som gröna bolån, gröna företagslån och nu även grön bilfinansiering via Nordea Bank och Nordea Finans. Tillsammans, kan vi möjliggöra förändringen mot en mer hållbar finans.


Skanskas logga


Skanska är ett av Sveriges största byggföretag och kärnverksamheten i Sverige består av att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljö som vi lever i. Vi skapar hållbara lösningar och strävar efter att vara ledande inom kvalitet, grönt byggande, arbetsmiljö och etik. Mer än två tredjedelar av omsättningen i Skanska Sverige är grönt byggande enligt Gröna kartanlänk till annan webbplats, vår egen modell för att styra, mäta och kommunicera vad vi menar med grönt byggande. Verksamheten är uppdelad i fyra grenar bestående av Bygg- och anläggningsverksamhet, bostadsutveckling, kommersiell fastighetsutveckling och infrastrukturutveckling.

CaCharge logga


Om elbilsboomen ska bil verklighet måste vi måste vi utnyttja så mycket av elen som är fysiskt möjligt. Därför finns caCharge:

  • Erbjud sex gånger fler laddplatser med CaCharge effektstyrning
  • Kapa kostnader och effekttoppar med energismart laddning
  • Få helhetslösning och slipp administration
Holmgrens Bils logga


Vi fanns på plats för möjjlighet till provkörning av elbilar!Husqvarna logga


Husqvarna är ett starkt varumärke som omfamnar sin historia såväl som framtidsplaner. Här finner man ett ovillkorligt engagemang för kvalitet och stabilitet. Husqvarna Bicycles fyller en unik nisch på marknaden med sin design och presenteras för första gången nu i Jönköping.ejoys logga


På eJoy.se hittar du alla typer av elfordon, från nyttofordon som elbil och flakmoped till elscooter. Vi levererar till myndigheter, företag och privatpersoner.Move About logga


Move About är Sveriges största leverantör av elbilspooler, våra elbilar drivs av förnyelsebar och lokalproducerad solenergi och vindkraft. Vårt unika bokningssystem väljer den elbil som är bäst lämpad för kundens bokning för att optimera och effektivisera användandet av bilarna. Vi arbetar för att skapa ett samhälle med fossilfria persontransporter, där vi alla reser med en kombination av cykel, fossilfri kollektivtrafik och tåg – samt elbilspool för de flexibla lokala resorna. Vi har över 250 elbilar i 44 städer och växer kraftigt. Vi samarbetar bland annat med kommuner, företag och byggherrar där elbilspool blir ett effektivt sätt att optimera användandet av bilarna och ta vara på resurserna.